Advance Paris PX1 Svart i gruppen Förstärkare / Stereoförsteg hos sumo.se (320SMARTPX1B)
Advance Paris PX1 Svart
Advance Paris PX1 Svart

Produktinformation

Advance Paris PX1 är ett försteg i midiformat, fullmatat med ett förstklassigt ljud och mängder av kopplingsmöjligheter. För vinylfantasten finns ett RIAA-steg för både MM/MC-pickuper, ett omfattande DAC-kort samt XLR in/ut. Tillsammans med slutsteget Smart BX1 eller monoblocket Smart BX2 har man en giftig kombo i läckert format. 


  • Försteg med påkostad skivspelaringång med ställbara värden på MC
  • Sex digitala anslutningar av olika typer
  • Pre out för både XLR och RCA, samt RCA Hi-Pass (75/150 Hz)
  • Bluetooth-dongel finns som tillval


Tar man en titt på baksidan ser man snabbt att Smart PX1 är generöst utrustad med egentligen det mesta. Enheten har ett DAC-kort byggt kring chip från AKM och Wolfson. Här finner vi tre optiska, en coaxial, en USB-B samt en USB-A ingång, och även möjligheten att docka firmans Bluetooth-dongel X-FTB01 (tillval).

På den analoga sidan finns en balanserad XLR-ingång samt hela sex linje-ingångar samt en phono-ingång för skivspelare med stöd för både MM- och MC-pickuper, och där man dessutom kan justera kapacitansen och gainvärdet på MC.
Bland utgångarna finns Pre Out för både XLR och RCA. En smart detalj, speciellt om du har mindre högtalare inkopplade, är att du kan välja att dela frekvensen vid 75 eller 150 Hz, och därmed koppla in det efterföljande steget på Pre Out Hi-Pass. Det finns även dubbla Pre Outs för subwoofer. Det finns likaså en fast Rec Out.

Advance har lagt ner energi på att integrera en bra hörlursförstärkare. På fronten finns dubbla uttag för hörlurar, och en användbar finess är att man kan justera både gain och impedans. Smart PX1 levererar ett energiskt och kraftfullt, men aldrig "aggressivt" ljud. Upplösningen är lika tilltalande som finishen.

SmartLine-serien är en mycket komplett serie i midiformat. Här finner vi den integrerade förstärkaren/försteget AX1, det rena försteget PX1, stereoslutsteget BX1, monoblocket BX2, nätverks-steamern SX, D/A-omvandlaren DAC och CD-spelaren CD1. Så oavsett hur du vill bygga din kompakta stereorigg av högre kvalitet, så kommer Advance Acoustic att ha en lösning till dig.

FUNKTIONER:DAC, XLR, Phono
TILLVERKARE:Advance Acoustic
TYP:Försteg
FREKVENSOMFÅNG:20 Hz - 45 kHz
FJÄRRKONTROLL:Ja
DIGITALA LJUDINGÅNGAR:1 x USB-A, 1 x coaxial, 3 x optiska, 1 x USB-B, 1 x Bluetooth (tillval)
ANALOGA LJUDINGÅNGAR:1 x phono MM/MC, 7 x RCA, 1 x XLR
ANALOGA LJUDUTGÅNGAR:1 x XLR pre out, 1 x RCA pre out, 2 x Sub out, 1 x RCA pre out Hi-Pass
D/A-OMVANDLARE:WM8740
STRÖMFÖRBRUKNING:30 Watt W
VIKT:5.25 kg
DIMENSIONER (BXHXD):230 x 105 x 315 mm

Advance Paris PX1 Svart

Advance acoustic
Artnr: 320SMARTPX1B
8990 kr
Lagerstatus:
Leveranstid: 7-10 arbetsdagar