Dynavoice Definition DF-5 med Challenger Sub 10 Hembiopaket 5.1 i gruppen Högtalare / Högtalarpaket hembio hos sumo.se (SETDF5PKT1)
Dynavoice Definition DF-5 med Challenger Sub 10 Hembiopaket 5.1
Dynavoice Definition DF-5 med Challenger Sub 10 Hembiopaket 5.1
Dynavoice Definition DF-5 med Challenger Sub 10 Hembiopaket 5.1

Produktinformation

Notera att högtalarna finns i svart, vit eller ekfinish!

Dynavoice Definition DF-5 med Challenger Sub 10 är ett högtalarpaket för hemmabion, som ger vansinnigt mycket för pengarna. Svenska magasinet Hifi&Musik trodde i sitt test av golvmodellen DF-5 att det inte var möjligt att få sådant ljud i prisklassen! Det här är paketet för dig som söker ett diskretare biopaket med ett brett frekvensomfång och klarhet i återgivningen.

 • Bio-högtalarpaket som gör lite anspråk i rummet med sin diskreta framtoning
 • Hög känslighet borgar för en låg distorsion
 • Aktiv och designamatchad 10" subwoofer från Challenger-serien
 • Finns i tre olika finishar: svart, vit och ek

"Ljudbilden är relativt stor och bjuder på mycket luft. Samtidigt så möter vi testets bästa perspektivbyggare i Dynavoice, då de här högtalarna inte lämnar mycket åt fantasin för lyssnare som vill få en känsla för hur stämningen verkligen var i inspelningslokalen. Dynavoice försvinner därtill ur ljudbilden på ett sätt som jag inte trodde var möjligt hos en högtalare i den här prisklassen. Det är ren musik som kommer framför mig och inte högtalarljud!"
Hifi&Musik 

Definition är Dynavoice mest påkostade och välljudande högtalarserie, där man lägger ribban högre än någonsin med ett ljud och en design och finish som passar den allra mest kräsna. När Definition-serien konstruerades så lyssnade Dynavoice på sina kunders feedback, för att kunna erbjuda precis vad de har saknat i högtalarvärlden. Resultatet har blivit en mycket exklusiv högtalarserie, som är lätt att placera, men även har en hög känslighet. Banddiskant, 'bullet-proof' Kevlar-basar, X-change-terminal och en målad baffel på totalt 33 mm både fram och bak är bara några av de många fina egenskaperna hos den nya serien.
Detta är helt enkelt en högtalare som passar till de mest kräsna, men priset har Dynavoice pressat så lågt de bara kan!

Diskanten
Definition är utrustad med något så ovanligt som två diskanter. Detta hittar man oftast inte förrän mycket långt upp i prisklasserna. De lägre frekvenserna tar softdome-diskanten hand om, men som toppdiskant har man i Defintion gått ett steg längre och försett högtalaren med en banddiskant. Detta ger ett för prisklassen unikt behagligt och naturligt ljud. Frekvenskurvan går spikrakt ut vid 20 kHz, men den största skillnaden märks först när man provlyssnar högtalaren.

Basarna
För att kunna återge de lägsta frekvenserna är basarna gjorda i 'bullet-proof'-Kevlar, vilket ger ett tunt, lätt och starkt membran. Detta ger en fast, djup och ren bas. Korgar i gjuten aluminium bidrar till ett stabilt basljud. På grund av detta får högtalaren inte bara ett bra hifi-ljud, utan dessutom en riktigt hög känslighet, vilket minskar effektbehovet.


X-change
Eftersom alla har olika ljudideal - även audiofiler - så är även Definition utrustad med en X-change-terminal. Längst upp på terminalen så hittar du tre extra guldpläterade kontakter. Dessa används för att finjustera det kritiska mellanregisterområdet efter din egen smak. Du kan välja mellan -2 dB, 0 dB, +2 dB och +4 dB. I och med att detta området ändras, så ändras hela karaktären på högtalaren. Du slipper därmed ändra på bas/diskant-kontrollerna på förstärkaren för att få den ljudkaraktären du föredrar.

Kabinettet
För att ge ett så rent och stabilt ljud som möjligt så krävs det att högtalar-kabinettet är välgjort och stumt. I Definition-serien har alla högtalare 18 mm MDF på sidorna och 15 mm MDF + ytterligare 18 mm målad baffel i både fronten och på baksidan. Inte nog med detta, det finns även 4 stycken 15 mm stagningar i lådan. Högtalaren står på en 18 mm mattsvart målad fot. Mer välbyggd låda får du leta länge efter, även i mycket högre prisklasser. 

Challenger Sub 10 EX
Detta är en aktiv subwoofer - bestyckad med ett 10" element - designmatchad med sina övriga syskon i serien, men likaså modellerna i Definition-serien. Challenger Sub 10 EX kommer att förse din anläggning med en tight och rapp basåtergivning, som gör tillvaron så mycket trevligare!


TILLVERKARE:Dynavoice
ENHET:Paket
 • Centerhögtalare: 1 st. Dynavoice Definition DC-5 Centerhögtalare, Ek (Artnr. 990DC5O), eller
       1 st. Dynavoice Definition DC-5 Centerhögtalare, Svart (Artnr. 990DC5B), eller
       1 st. Dynavoice Definition DC-5 Centerhögtalare, Vit (Artnr. 990DC5W)
 • Fronthögtalare: 1 st. Dynavoice Definition DF-5 Ek (Artnr. 990DF5O), eller
       1 st. Dynavoice Definition DF-5 Vit (Artnr. 990DF5W)
 • Subwoofer: 1 st. Dynavoice Challenger Sub 10 EX Ek (Artnr. 990SUB10EXNO), eller
       1 st. Dynavoice Challenger Sub 10 EX Svart (Artnr. 990SUB10EXB), eller
       1 st. Dynavoice Challenger Sub 10 EX Vit (Artnr. 990SUB10EXW)
 • Surroundhögtalare: 1 st. Dynavoice Definition DX-5 Ek (Artnr. 990DX5O), eller
       1 st. Dynavoice Definition DX-5 Svart (Artnr. 990DX5B), eller
       1 st. Dynavoice Definition DX-5 Vit (Artnr. 990DX5W)
 • Dynavoice Definition DF-5 med Challenger Sub 10 Hembiopaket 5.1

  Dynavoice
  Artnr: SETDF5PKT1
  13260 kr / 11998 kr
  Lagerstatus:
  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar
  space
  Centerhögtalare:

  space
  Fronthögtalare:

  space
  Subwoofer:

  space
  Surroundhögtalare:

  space
  Antal: