Dynavox TPR-2 svart RIAA-steg i gruppen Tillbehör / RIAA-steg hos sumo.se (320TPR2B)
Dynavox TPR-2 svart RIAA-steg
Dynavox TPR-2 svart RIAA-steg
Dynavox TPR-2 svart RIAA-steg
Dynavox TPR-2 svart RIAA-steg
Dynavox TPR-2 svart RIAA-steg

Produktinformation

Tyska Dynavox har en riktig pärla med sitt RIAA-steg TPR-2. Konstruktionen påminner om Vincent´s (samma koncern) finare modeller, där man har två chassin - en för signaldelen och en för strömförsörjningen - som eliminerar störningar mellan kretsarna. En dubbeltriod i form av ECC82 (12AU7) ger den delikata rörklangen till vinylen.

  • Rörbestyckat RIAA-steg för MM- och MC-pickuper
  • Två-delad konstruktion med separat nätdel
  • "Sound Converter" linje-ingång - ge rörklang till din CD-spelare
  • Volymregleringsbar utgång
  • Uppgradera med ett finare elektronrör (tillval)

"With phono-operation the TPR offered impressive, lively sound with nice warm colors. A great inexpensive treat for audiophiles. Serves as a phonostage for MM and MC cartridges and for CD players as a tube bufferamp and sounds good"
Stereoplay, Tyskland med betyget ´enastående´

Prisklassens mest intressanta RIAA-steg!?
Tyska Dynavox ingår i samma koncern, Sintron, som det mer etablerade elektronikfabrikatet Vincent, vars fokus ligger i den högre prisklassen. Dynavox erbjuder ett brett sortiment i prisklassen under Vincent´s, där TPR-2 är ett ruggigt välljudande RIAA-steg för sina pengar. Konstruktionen påminner väldigt mycket om Vincent´s toppmodeller av RIAA-steg, där konstruktionen baseras på dubbla chassin, vilket innebär att den separata nätdelen inte har någon inverkan med störningar på signalvägen. Chassina är i avskärmande metall, med frontstycken i 6 mm borstad aluminium. Funktionellt och mycket tjusigt.

Njut av det varma och goa ljudet från rör
Flera kommer nog att höja på ögonbrynen när de ser diplayfönstret och ett elektronrör glimma. TPR-2 är byggt kring ett dubbel-triodrör - ett 12AU7/ECC82 kopplat utan negativ feedback - som ger ett organiskt och närvarande ljud med mycket värme. Med en NE5537 IC-krets uppnår man en rak och jämn frekvenskurva från olika typer av pickuper. 
Dessutom har TPR-2 ett äss i rockärmen. Dynavox har döpt funktionen till "Sound Converter". På baksidan finnes en line-ingång, där du exempelvis kan koppla in din CD-spelare och låta signalen gå direkt till röret och sedan vidare till förstärkaren. Alltså ett fantastiskt smidigt knep att ge CD-spelaren rörprägel på ljudet!

Stöd för MM- och MC-pickuper
TPR-2 har stöd för MM (Moving Magnet) och MC (Moving Coil) pickuper. Det mest förekommande som kopplas in till detta RIAA-steg är den förstnämnda, som arbetar i en fast ingångsimpedans på 47 kOhm. Skulle man koppla in en MC-modell så finns det på undersidan en switch där man kan justera den inkommande impedansen för att mer optimera den specifika MC-pickupens utgångsimpedans. 

Notera att garantitiden på röret är 3 månader. 

TILLVERKARE:Dynavox
TYP:RIAA-steg
VIKT:2.3
DIMENSIONER (BXHXD):TPR-2: 148 x 80 x 180. Nätdel: 84 x 64 x 120 mm
ENHET:Styck

Dynavox TPR-2 svart RIAA-steg

Dynavox
Artnr: 320TPR2B
2090 kr
Lagerstatus:
Leveranstid: 3-6 arbetsdagar