Heco Direkt Einklang mattvit  i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos sumo.se (320DIREKTEINW)
Heco Direkt Einklang mattvit
Heco Direkt Einklang mattvit
Heco Direkt Einklang mattvit
Heco Direkt Einklang mattvit
Heco Direkt Einklang mattvit
Heco Direkt Einklang mattvit
Heco Direkt Einklang mattvit

Produktinformation

Heco Direkt Einklang är ett välkommet tillskott i den uppskattade och rosade Direkt-serien, och bygger vidare på konceptet med en bred och mindre djup högtalarkonstruktion. Med ett egenutvecklat 8" bredbandselement har man lyckats minska måtten men ändå bevarat det stora ljudet med den höga känsligheten, 94 dB. 

  • Golvhögtalare med ett egenutvecklat 8" bredbandselement
  • 94 dB i känslighet gör högtalaren väl lämpad med rörelektronik
  • Dubbla nedåtriktade basportar
  • Står på tre metallfötter med spikes

När tyska Heco för några år sedan lanserade sin golvmodell Direkt gick man mot strömmen med sitt banbrytande koncept, inspirerat av bredbandsprincipen från 50/60-tal. Högtalaren var dubbelt så bred som djup. Principen var att nyttja färre element - en förstklassig diskant och ett lika förstklassigt baselement som skulle möta varandra i perfekt harmoni.
Att konceptet skulle bli så lyckat och framgångsrikt hos recensenter och lyssnare hade man nog inte räknat med. Men med blodad tand vidareutvecklade man konceptet och lanserade en bastantare 3-vägs konstruktion - Direkt Dreiklang.

Nu är man redo att lansera en till familjemedlem i serien, och har gått åt det andra hållet genom att lansera en mindre modell. Detta ledde till att man fick slopa 2-vägs principen och utveckla ett eget bredbandselement på 8 tum. Detta är alltså en 1-vägs konstruktion, där den centrerade diskanten med en nyutvecklad NAWI-form och ett inverteradt dammskydd ger en god och kontrollerad återgivning. Som brukligt har Heco förlitat sig på Kraftpaper-konen till baskonen, som ger goda akustiska egenskaper och en fin dämpningskaraktäristik. Då elementet endast har en talspole så uppnås fina resultat med bara några få Watt, exempelvis från en högkvalitativ triod-kopplad rörförstärkare.

Kabinettet är tillverkat i mattlackad MDF, som vilar på tre stycken metallfötter med spikes (skydd medföljer). Detta ger konstruktionen en lätt sluttning för att ge en klarare ljudbild i lyssningsposition. Precis som på de två storebröderna till Direkt Einklang finner vi dubbla nedåtriktade basportar som hanterar all luft som flyttas i basområdet utan att skapa några irriterande blåsljud.  Heco har vid elementutvecklingen använt sig av Klippel-mätsystemet för att skapa en linjär frekvens- som impedanskurva, vilket ger en behagligare last till förstärkaren - rör som transistormodell. 
På baksidan hittar vi en single-wire terminal av riktigt fin kvalitet.
TILLVERKARE:Heco
BAS:8" bredbandselement
KÄNSLIGHET:94 dB
EFFEKT (RMS):120 Watt
MAXEFFEKT:180 Watt
FREKVENSOMFÅNG:32 - 19.200 Hz
IMPEDANS:4-8 Ohm
FÄRG:Vit
ÖVRIGT:Totalmått med metallben: 382 x 931 x 385 mm
VIKT:19 kg
DIMENSIONER (BXHXD):382 x 842 x 196 mm
ENHET:Par

Heco Direkt Einklang mattvit

Heco
Artnr: 320DIREKTEINW
19990 kr / 16990 kr
Lagerstatus:
Leveranstid: 3-6 arbetsdagar