Magnat MC100 CD-receiver med Bluetooth & DAC i gruppen Förstärkare / Stereoförstärkare hos sumo.se (995MC100)
Magnat MC100 CD-receiver med Bluetooth & DAC
Magnat MC100 CD-receiver med Bluetooth & DAC
Magnat MC100 CD-receiver med Bluetooth & DAC
Magnat MC100 CD-receiver med Bluetooth & DAC
Magnat MC100 CD-receiver med Bluetooth & DAC
Magnat MC100 CD-receiver med Bluetooth & DAC
Magnat MC100 CD-receiver med Bluetooth & DAC
Magnat MC100 CD-receiver med Bluetooth & DAC
Magnat MC100 CD-receiver med Bluetooth & DAC

Produktinformation

Magnat MC100 är en välkonstuerad stereoreceiver från det Tyska märket Magnat. MC100 kommer i ett kompakt format, med välljudande komponenter och funktioner med bl.a inbyggd CD, Bluetooth och digitala ingångar. Receivern är ynka 28 cm bred och har en snyggt, exklusiv & stilren design med en front av borstad aluminium. Komponenterna av förstärkaren är byggd kring en toroidal-transformator, så förstärkaren har god kontroll över högtalarna, allra helst ett par välljudande stativ- eller vägghögtalare. Uteffekten ligger på 2x35 Watt (4 Ohm) och via dess sub-utgång kan man snabbt och smidigt bygga på med en aktiv subwoofer.

  • Stereoreciever i kompakt format
  • Inbyggd CD-spelare, radio & Bluetooth
  • Hi-Res Audio-certifierad med stöd för högupplösta ljudformat
  • Fjärrkontroll medföljer

Tyska Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen Audiovox. Fabriktet finns representerat i över 50 länder och har skapat sig ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner. 
Deras midiförstärkare MC100 är ett välkommet tillskott i deras redan breda repetoar. Detta är en förstklassig stereoförstärkare med en solid konstruktion, som främst är avsedd för att driva ett par stativhögtalare av riktigt god klass.

Uteffekten är angiven till 25 Watt/kanal i 8 Ohm, och 35 Watt/kanal i 4 Ohm. Det kan låta lite för vissa, men det finns mycket kraft och muskler i dessa Watt. Tar man en titt under locket så finner man en rejäl toroidal-transformator, som är avskärmad för att inte störa kringliggande komponenter. Denna ger en stabil strömmatning till samtliga kretsar, och förstärkaren har en fin förmåga att koppla grepp över högtalarnas koner. Ge MC100 ett par välljudande stativhögtalare, och addera gärna med en aktiv subwoofer, så har du ett 2.1 system med massor av styrkor. 
På baksidan finner vi bl.a en optisk digitalingång, vilket öppnar vägen för att kunna koppla in sin platt-TV och få ut ljudet via stereon. Ljudlyftet är rätt markant!

Vill du koppla av en stund i soffan med mobilen eller surfplattan i handen, så har du möjligheten att avnjuta musiken trådlöst via Bluetooth. Med Qualcomm® aptX-tekniken så har man bästa ljudförutsättningarna. 
Både den optiska (ljusbärande) och den coaxiala (elektroniska) digitalingången hanterar upplösningar upp till 24/192, vilket gör att man kan sätta Hi-Res Audio-loggan på fronten.

Men det stannar inte här. MC100 är en komplett mikrostereo av rang, och vill du avnjuta musik via CD eller radio, så finns det inget som hindrar dig till detta. Radiokortet kan ta emot både analoga (FM) och digitala (DAB) radiosändningar.

Det är inte bara ljudet som är oerhört läckert med MC100. Dess frontpanel i borstad aluminium är ett inslag som gör att man gärna ställer förstärkaren synlig i bänken. Det ger ett dyrt och exklusivt utseende. 

För enkelt handhavande så medföljer en fjärrkontroll.


FUNKTIONER:Bluetooth, DAC, Phono
TILLVERKARE:Magnat
TYP:Receiver
FREKVENSOMFÅNG:-3 dB: 10 - 80.000 Hz
EFFEKT (RMS):8 Ohm: 2x25 Watt, 4 Ohm: 2x35 Watt
FJÄRRKONTROLL:Ja
DIGITALA LJUDINGÅNGAR:1 x Bluetooth, 1 x optisk, 1 x coaxial, 1 x DAB
ANALOGA LJUDINGÅNGAR:1 x 3.5mm stereo (front), 2 x stereo RCA, 1 x FM
ANALOGA LJUDUTGÅNGAR:1 x Rec Out, 1 x subwoofer pre-out, 1 x hörlursuttag
STRÖMFÖRBRUKNING:<0.5 Watt (standby) W
VIKT:5.8 kg
DIMENSIONER (BXHXD):Inkl. reglage/anslutningar: 277 x 132 x 370 mm

Magnat MC100 CD-receiver med Bluetooth & DAC

Magnat
Artnr: 995MC100
6490 kr / 3990 kr
Lagerstatus:
Leveranstid: 1-4 arbetsdagar