Marantz NR1608 silver bioförstärkare i gruppen Förstärkare / AV-Receiver hos sumo.se (111NR1608S)
Marantz NR1608 silver bioförstärkare
Marantz NR1608 silver bioförstärkare
Marantz NR1608 silver bioförstärkare
Marantz NR1608 silver bioförstärkare
Marantz NR1608 silver bioförstärkare

Produktinformation

Marantz NR1608 tar det lyckade konceptet från lillebror NR1508 och integrerar här två extra kanaler för kompabilitet med Dolby Atmos och DTS:X. Uppbyggnaden är med diskreta utgångssteg och hög strömkapacitet. Nytt för årets generation är bättre ljudkvalitet, förbättrad Wifi-mottagning, kompabilitet med Dolby Vision och att man lånat in multiroomsystemet HEOS från syskonbolaget i DM Holdings-koncernen.

  • 7.2 bioreceiver med 50 Watt/kanal och diskret slutstegsuppbyggnad
  • 2.2 Pre out (front & dubbla sub)
  • Åtta HDMI-ingångar med HDCD2.2 stöd
  • Dolby Atmos och DTS:X
  • Dual-band Wifi (2.4GHz/5GHz)

Den kompletta bioreceivern i instegsklassen
Med sin senaste generationen av bioförstärkare har Marantz utrustat NR1608 med ett bättre nätverkskort, med dual band-WiFi (2.4/5 GHz) som ger en stabilare uppkoppling till hemnätverket, och därmed underlättar alla dess funktioner som AirPlay, Spotify Connect, DLNA och internetradio. En annan detalj är stödet för DSD-filer i den "tyngre" samplingsfrekvenser på 5.6 MHz. Man har även en ny styrapp döpt till Marantz 2016 AVR Remote App, som finns tillgänglig för både Android och iOS. 

Dolby Atmos
Att ta klivet upp från lillebror NR1508 till den här bioreceivern innebär att du får sju inbyggda slutsteg. Plattformen och ljudkvaliteten är i övrigt identisk med lillebror. Men med sju kanaler ger stöd för Dolby Atmos 5.1.2, som ger en mer omslutande surroundkänsla i alla led, även höjd. Om du inte känner för att bygga Atmos-ljud i hemmet kan du adressera om de två extra kanalerna till front för bi-amping, vilket i musikläget ger mer ström och kontroll till stereo/fronthögtalarna (vilket förutsätter dubbel uppsättning högtalarkablar samt att högtalarna har dubbla par ingångar)

De goda nyheterna
Nytt med den senaste generationen är integrationen av multiroomsystemet HEOS, som man lånat in från syskonbolaget i koncernen. Tillsammans med HEOS-kompatibla enheter kan man på en enkelt sätt skapa ljud i hela hemmet. 
NR1608 har även stöd för det allra senaste inom video: 4K/60 Hz pass-through, 4:4:4 färgupplösning, HDR och BT.2020, samt Dolby Vision-kompatibilitet och Hybrid Log Gamma (den senare via uppdatering av mjukvaran).

Högre ljudkvalitet, mer effekt
En annan detalj Marantz tänkt genom är att ha pre out för frontkanalerna, samt för dubbla subwoofers. Det är oftast på de större och dyrare modellerna man finner pre out på alla kanaler, medans marknadens mer överkomliga bioförstärkare endast har pre out för subwoofer. Genom att ha denna utgång (där signalen kommer direkt från försteget och dess volymreglering) kan du på ett enkelt och smart sätt bygga ut ditt system med ett mer välljudande och effektgladare stereo-slutsteg. Detta ger en fint resultat för musiklyssningen, men det avlastar också nätdelen i NR1508, som i större grad kan fokusera på de inkopplade center-  och surroundhögtalarna när det vankas surroundljud i hemmet.

Vad erbjuder NR1608 extra mot lillebror NR1508?
  • Stöd för Dolby Atmos och DTS:X
  • Totalt sju inbyggda slutsteg för Atmos eller bi-amping av front
  • Två extra HDMI-ingångar
  • Stereoutgång för multiroom
  • Dubbla komponentvideo-ingångar (samt en utgång)
AIRPLAY:Ja
FUNKTIONER:Nätverksspelare, Tidal, Appstyrning, Wi-Fi, Airplay, Bluetooth, DTS:X, Dolby Atmos, Multizone, Spotify Connect
RECEIVER:5-kanaler
SPOTIFY CONNECT:Ja
TILLVERKARE:Marantz
MODELL:NR-1608
FÖRSTÄRKAREFFEKT:7x50 Watt (8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2-kanalsdrift)
FJÄRRKONTROLL:Ja, Via styrapp
DIGITALA LJUDINGÅNGAR:8 x HDMI, 1 x optisk, 1 x coaxial, Bluetooth, 1 x Ethernet
DIGITALA LJUDUTGÅNGAR:1 x HDMI
ANALOGA LJUDINGÅNGAR:3 x stereo RCA
ANALOGA LJUDUTGÅNGAR:Pre Out 2.2, 1 x stereo zon 2
NÄTVERKS INGÅNG:Ja
VIKT:8.3 kg
DIMENSIONER (BXHXD):440 x 105 x 376 (höjd med wifi-antenn: 173) mm

Marantz NR1608 silver bioförstärkare

Marantz
Artnr: 111NR1608S
7890 kr / 5390 kr
Lagerstatus:
Leveranstid: 3-6 arbetsdagar