Marantz SR5014 hembioreceiver, silver i gruppen Förstärkare / AV-Receiver hos sumo.se (111SR5014S)
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver

Produktinformation

Marantz SR5014 är 7.2 bioförstärkare som med alla sina funktioner är en heltäckande masking för både ljud och bild! Samtliga av de åtta HDMI-ingångarna har fullt stöd för bl.a 4K Ultra HD, Dolby Vision och HDR10. Dess uteffekt och uppbyggnad ger god kontroll över högtalarna och med sju kanalerna ges möjligheten att bygga ut med Dolby Atmos. Via nätverksuppkopplingen kan man streama musiken på många olika sätt och även ha röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Siri. Nytt är bl.a ALLM för Xbox One-användare och att förstärkaren kan skicka ut Bluetooth till exempelvis ett par hörlurar.

  • 7.2 bioreceiver med nätverk, HD-ljud, Dolby Atmos och Dolby Vision
  • Dubbla HDMI-utgångar där ena har stöd för eARC
  • Inbyggd HEOS ger möjligheten till att bygga multiroom-ljud
  • Egenutvecklade HDAM-kretsar med diskret slutstegsuppbyggnad
  • 32-bitars AKM AK4458 DAC-chip för varje kanal borhgar för en enastående ljudkvalitet
  • Dubbla Wifi-band (2.4 GHz, 5 GHz)


Den mest välljudande bioreceivern i prisklassen
Med sin senaste generationen av bioförstärkare har Marantz fört arvet vidare med sin generösa och påkostade förstärkaruppbyggnad. SR5014 tar över där SR5013 lämnade in handduken och här har man vidareutvecklat sina ljudkretsar. Precis som de slimmade lillebröderna NR1510 och NR1710 så har man samma diskreta uppbyggnad av slutstegen, men den främsta skillnaden ligger i dubbleringen av den angivna uteffekten! Likaså är komponentvalet bättre, så detta är ett givet lyft i både kraft och upplösning, jämfört med de mindre modellerna. 
SR5014 är alltså i ännu större grad bättre lämpad att driva ett större och dyrare högtalarpaket, och räds inte när ett par golvhögtalare ansluts på frontkanalerna.

Dolby Atmos, bi-amp eller zon 2
Med sina sju inbyggda slutstegskanaler har SR5013 stöd för Dolby Atmos 5.1.2, som ger en mer omslutande surroundkänsla i alla led, även höjd. Om du inte har möjligheten att montera Atmos-högtalare i taket så finns Dolby Atmos Height Virtualization-tekniken, som optimerar lyssningsupplevelsen.
Om du inte känner för att bygga Atmos-ljud i hemmet kan du adressera om de två extra kanalerna till front för bi-amping, vilket i musikläget ger mer ström och kontroll till stereo/fronthögtalarna, vilket förutsätter dubbel uppsättning högtalarkablar samt att högtalarna har dubbla par ingångar. 
Ett tredje alternativ är att man har ett 5.1 system i vardagsrummet och att man samtidigt kan spela musik i ett annat rum.
Förstärkaren har även pre out på alla kanalerna, vilket ger möjligheten att bygga ut med ett externt slutsteg mot kostnad. Genom ett sådant så får man både mer välljud och en högre uteffekt, då signalen matas direkt från förstegsdelen. Kopplar man som exempel på ett stereo-slutsteg så får man ett finare resultat för musiklyssningen, men med fördelen att det också avlastar nätdelen i SR5014, som i större grad kan fokusera på de inkopplade center-  och surroundhögtalarna när det vankas surroundljud i hemmet.

Musiklyssning på många olika sätt
Med SR5014 har Marantz integrerat ett RIAA-steg för skivspelare, och likaså finns radiomottagning för FM-bandet. Föredrar du att spela musiken via nätverket så finns funktioner som Spotify Connect, Tidal, Tune-In m.m. Likaså finns multiroom-plattformen HEOS, där man via kompatibla produkter kan bygga ut med stereoljud i flera rum samtidigt. En annan intressant finess är stödet för röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Siri.


FUNKTIONER:Airplay 2, Amazon Alexa, Appstyrning, Bluetooth, Dolby Atmos, Dolby Vision, DTS:X, Google Assistant, HEOS, Multizone, Nätverksspelare, Phono, Radio, Spotify Connect, Tidal, Wi-Fi
RECEIVER:7-kanaler
TILLVERKARE:Marantz
TYP:Hemmabioförstärkare
FÖRSTÄRKAREFFEKT:7x100 Watt (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2-kanalsdrift)
BILDUTGÅNGAR:2 x HDMI
DIGITALA LJUDINGÅNGAR:1 x HDMI (front), 1 x USB-A (front), 7 x HDMI, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x Bluetooth, 2 x optiska, 2 x coaxiala
ANALOGA LJUDINGÅNGAR:1 x FM/AM, 1 x phono MM, 4 x stereo RCA
ANALOGA LJUDUTGÅNGAR:1 x hörlursuttag, 7.2 pre out
D/A-OMVANDLARE:32-bitars AKM AK4458 på alla kanaler
VIKT:10.1 kg
DIMENSIONER (BXHXD):440 x 161 x 348 mm

 

Marantz SR5014 hembioreceiver, silver

Marantz
Artnr: 111SR5014S
10390 kr / 9389 kr
Lagerstatus:
Leveranstid: 4-6 arbetsdagar