Marantz SR6014 hembioreceiver, silver i gruppen Förstärkare / AV-Receiver hos sumo.se (111SR6014S)
Marantz SR6014 hembioreceiver, silver
Marantz SR6014 hembioreceiver, silver
Marantz SR6014 hembioreceiver, silver
Marantz SR6014 hembioreceiver, silver
Marantz SR6014 hembioreceiver, silver
Marantz SR6014 hembioreceiver, silver

Produktinformation

Marantz SR6014 är en hembioreciever som har alla funktioner man kräver av en modern bioreciever i denna prisklass. Njut av högupplöst ljud och bild tack vare 8st HDMI-ingångar som har stöd för 4K UHD bild, Dolby Vision och HDR10. Dess uteffekt och uppbyggnad ger god kontroll över högtalarna och med hela nio kanaler inbyggt ges möjligheten att bygga ut med Dolby Atmos (7.1.2 eller 5.1.4). Via nätverksuppkopplingen kan man streama musiken på många olika sätt och även ha röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Siri. Nytt är bl.a ALLM för Xbox One-användare och att förstärkaren kan skicka ut Bluetooth till exempelvis ett par hörlurar.

  • 9.2 bioreceiver med nätverk, HD-ljud, Dolby Atmos och Dolby Vision
  • 11.2 processering och 11.2 pre out
  • Tre HDMI-utgångar där ena har stöd för eARC
  • Inbyggd HEOS ger möjligheten till att bygga multiroom-ljud
  • Egenutvecklade HDAM-kretsar med diskret slutstegsuppbyggnad
  • 32-bitars AKM AK4458 DAC-chip för varje kanal borhgar för en enastående ljudkvalitet
  • Dubbla Wifi-band (2.4 GHz, 5 GHz)


Marantz 6000-serie har genom åren bjudit på det lilla extra
SR6014 är en värdig arvtagare till föregångaren SR6013. Genom att ta klivet upp till deras 6000-serie så har man köpt en garantibiljett till en svårslagen ljudkvalitet i prisklassen. Jämför man med den motsvarande modellen i 5000-serien under, så har förstärkarna mycket gemensamt, på pappret. Men Marantz har genom åren lagt ner lite extra möda på att finslipa kretsarna och valet av komponenter, och det är främst när vi talar om ljuddelen. Estetiskt har SR6014 en stilfullare och elegant approach med sin frontlucka som döljer anslutningar och knappar. Under locket så har man adderat två extra slutstegsmoduler, vilket innebär att förstärkaren har hela nio stycken för olika ändamål/konfigurationer. 

En mer exakt mät-EQ högtalarkalibrering för bättre närvaro och inlevelse
Med SR6014 har Marantz integrerat en mer precision högtalarkalibrering från Audyssey än den i lillebror - MultEQ XT32 med LFC och Sub EQ. Genom att sammanställa mätdatan för upp till åtta olika mätpunkter. Genom att få en jämnare frekvensrespons och tidslinjäritet i rummet så är skillnaden rätt uppenbar. Röster låter klarare, basen blir mer exakt och alla effekterna upplevs med större precision. Har du dubbla baslådor hemma så ger Audyssey Sub EQ HT en individuell DSP-kalibrering för vardera bas, en väldigt fördelaktig egenskap då basarna oftast står placerade på olika ställen i rummet. Vill du ha en bra överskådlighet och kunna justera inställningarna, så är Audyssey MultEQ Editor appen ett bra verktyg.

Dolby Atmos, bi-amp eller zon 2
Med sina nio inbyggda slutstegskanaler har SR6014 stöd för Dolby Atmos 5.1.2 eller 7.1.4, som ger en mer omslutande surroundkänsla i alla led, även höjd. Om du inte har möjligheten att montera Atmos-högtalare i taket så finns Dolby Atmos Height Virtualization-tekniken, som optimerar lyssningsupplevelsen.
Om du inte känner för att bygga Atmos-ljud i hemmet kan du adressera om de två extra kanalerna till front för bi-amping, vilket i musikläget ger mer ström och kontroll till stereo/fronthögtalarna, vilket förutsätter dubbel uppsättning högtalarkablar samt att högtalarna har dubbla par ingångar. 
Ett tredje alternativ är att man avnjuter surroundljud i vardagsrummet och att man samtidigt kan spela musik i ett annat rum.
Förstärkaren har även pre out på alla kanalerna, vilket ger möjligheten att bygga ut med ett externt slutsteg mot kostnad. Genom ett sådant så får man både mer välljud och en högre uteffekt, då signalen matas direkt från förstegsdelen. Kopplar man som exempel på ett stereo-slutsteg så får man ett finare resultat för musiklyssningen, men med fördelen att det också avlastar nätdelen i SR6014, som i större grad kan fokusera på de inkopplade center-  och surroundhögtalarna när det vankas surroundljud i hemmet.

Musiklyssning på många olika sätt
Med SR6014 har Marantz integrerat ett RIAA-steg för skivspelare, och likaså finns radiomottagning för FM-bandet. Föredrar du att spela musiken via nätverket så finns funktioner som Spotify Connect, Tidal, Tune-In m.m. Likaså finns multiroom-plattformen HEOS, där man via kompatibla produkter kan bygga ut med stereoljud i flera rum samtidigt. En annan intressant finess är stödet för röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Siri.

FUNKTIONER:Airplay 2, Amazon Alexa, Appstyrning, Bluetooth, Dolby Atmos, Dolby Vision, DTS:X, Google Assistant, HEOS, IMAX Enhanced, Multizone, Nätverksspelare, Phono, Radio, Spotify Connect, Tidal, Wi-Fi
TILLVERKARE:Marantz
TYP:Hemmabioförstärkare
FÖRSTÄRKAREFFEKT:9x110 Watt (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2-kanalsdrift)
BILDUTGÅNGAR:3 x HDMI
DIGITALA LJUDINGÅNGAR:1 x HDMI (front), 1 x USB-A (front), 7 x HDMI, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x Bluetooth, 2 x optiska, 2 x coaxiala
ANALOGA LJUDINGÅNGAR:1 x FM/AM, 1 x phono MM, 5 x stereo RCA, 1 x stereo RCA (front)
ANALOGA LJUDUTGÅNGAR:1 x hörlursuttag, 11.2 pre out, 1 x zon 2 stereo
D/A-OMVANDLARE:32-bitars AKM AK4458 på alla kanaler
VIKT:12.8 kg
DIMENSIONER (BXHXD):440 x 161 x 398 mm

Marantz SR6014 hembioreceiver, silver

Marantz
Artnr: 111SR6014S
14890 kr / 10990 kr
Lagerstatus:
Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Se fler varor

Marantz SR5014 hembioreceiver, svart
Hembioreciever med 7st kanaler och nog med kraft och funktioner för att ge dig en storslagen ...
8990 kr 10390 kr
Marantz SR8012 Silver
24998 kr 29990 kr