Monitor Audio Gold 200 Högtalarpaket 5.1 i gruppen Högtalare / Högtalarpaket hembio hos sumo.se (SETGOLD200PKT1)
Monitor Audio Gold 200 Högtalarpaket 5.1
Monitor Audio Gold 200 Högtalarpaket 5.1
Monitor Audio Gold 200 Högtalarpaket 5.1
Monitor Audio Gold 200 Högtalarpaket 5.1

Produktinformation

Notera att högtalarna finns att tillgå i Svart, Valnöt eller Vit finish!


Monitor Audio Gold 200 Högtalarpaket 5.1 är ett paket med fokus på ett dynamiskt och kraftfullt surroundljud. Komplett klangmatchat högtalarpaket med golvhögtalare, center, surround och subwoofer i senaste Gold-serien från Monitor Audio. 


Monitor Audio Gold 200 är den mindre golvaren i den senaste uppgraderade Gold-serien. En stilren och slimmad golvhögtalare som har berikats med nya element, teknik och design för att matcha den höga kvaliteteskänslan från en riktig premium-modell.  • Uppgraderad Gold-serie
 • Dubbla 5.5 basar med RST-koner
 • Influenser från hi-end serien Platinum
 • C-CAM banddiskant med mycket hög upplösningSenaste generationens Gold-serie är äntligen här med åtta nya modeller att bli trollbunden av. Inspirerad av tungvikts-serien Platinum med en C-CAM banddiskant som breddar frekvensomfånget ordentligt och ger otrolig klarhet och upplösning i de allra högsta topparna, där man i år har uppgraderat diskanten för att få till en större och mer transparent ljudbild än tidigare. Utöver den kritikerrosade diskanten finns baselement med RST-koner som introducerades på de tidigare Gold-serierna och står för Rigid Surface Technology. Bakom konerna sitter en större talspole och drivsystem för att ge mer kraft, längre slaglängd och minimala distorsionsvärden för att återge en renare och mer förlängd basåtergivning som inte känns för dominant eller bumlig. Utsidan är lika polerad som insidan med stilig kurvad design med flera olika färgalternativ, nya magnetgaller i tyg som ger en flytande känsla, och rejäla guldpläterade högtalarterminaler med exklusiv intern kabeldragning.

Gold-serien är verkligen Monitor Audios guldklimp och lyckas producera en öppnare, mer dynamisk stereobild som är både längre och bredare än de mindre högtalarserierna från Monitor Audio.

Första golvhögtalaren i Gold-serien är även den mest kompakta. Ett modernt och iögonfallande kabinett som enkelt placeras i lagom stora vardagsrum och är bestyckad med dubbla 5.5 tums baselement, 4 tums mellanregister och den tidigare nämnda C-CAM banddiskanten ser den till att skapa harmoni och balans genom hela frekvensomfånget som sträcker sig från 35 Hz och upp till 60 kHz. En högtalare som levererar effekt och bredd när det är som bäst i ett stilrent utförande.


Monitor Audio Gold C150 är den mindre centerhögtalaren i den senaste uppgraderade Gold-serien och matchas bäst med den mindre golvaren Gold 200 eller stativhögtalarna i samma serie.  • Uppgraderad Gold-serie
 • Dubbla 5.5 tums bas/mellanregister med RST-koner
 • Influenser från hi-end serien Platinum
 • C-CAM banddiskant med mycket hög upplösningAtt klangmatcha centern med frontarna är en oskriven regel i hembiovärlden och Gold C150 är inget undantag. Till skillnad från storebror Gold C350 är denna modell en två-vägare och mer kompakt i designen som gör den lättare att få in i en TV-bänk eller mediamöbel, men fortfarande med en bra spridning och förmågan att återge ett tydligt och klart ljud från film och livekonserter. 


Monitor Audio Gold FX erbjuder ett högkvalitativt surroundljud som spelar i perfekt symbios med den senaste uppgraderade Gold-serien. • Uppgraderad Gold-serie
 • C-CAM banddiskant med mycket hög upplösning
 • 6 element placerade på varsin sida
 • Väggfästen medföljer
 • Dipol eller bipol via separat switch
 • Funkar som surround - eller sidohögtalareMonitor Audio Gold FX är en perfekt partner med resterande högtalare i Gold-serien och har fullt fokus på att ge ett matchande surround/ambiens-ljud vid filmtittande. Högtalarna sätts diktan mot vägg med de medföljande väggfästena och kan antingen sättas bakom en, eller på sidan för en större 7.1-uppsättning. I detta fallet används det bipolära läget där det frontriktade 6.5 tums bas/mellanregistret med RST-kon spelar med den högupplösta C-CAM banddiskanten för ett stort och balanserat ljud. I dipolärt läge används en dubbel uppsättning av sidomonterade 4 tums bas/mellanregister och gold-dome diskanter som, tillsammans med de frontriktade elementen, ger en härlig diffus ljudbild som bidrar till att låta mer som en omgivning av ljud snarare än ett par högtalare som spelar på varsin sida.


Monitor Audio Gold W15 är en 15 tums aktiv subwoofer i den senaste uppgraderade Gold-serien.Det stora elementet ger en kontrollerad och lång slaglängd, kraftfullt 650 watt slutsteg för optimal drivkraft, samt ett kalibreringssystem med fjärr och mikrofon för perfekt kalibrering och justering i lyssningsrummet.


 • Subwoofer i den uppgraderade Gold-serien
 • 15 tums C-CAM baselement
 • 650 watt DSP-kontrollerat slutsteg
 • LEO-kalibrering (Listening Environment Optimizer)
 • Fjärrkontroll med förinställda EQ-lägen
 • Spelar ner till 18 hzMonitor Audio Gold W15 är den sista pusselbiten i senaste Gold-serien för att få en komplett hembiouppsättning. Den tunga pjäsen är byggt i ett tjockt slutet kabinett och består av ett stort 15 tums element med kraftig upphängning för att få den riktiga känslan av ljudtryck, tyngd och dynamik. Elementet sitter på ett massivt magnetsystem och drivs av ett 650 watt DSP-kontrollerat slutsteg från D2Audio. En perfekt matchning som gräver djupt, ända ner till 18 Hz!

Även om prestandan finns där gäller det att hitta en bra placering och inställning för att basen ska kunna prestera så bra som den kan i rummet med resten av högtalarna. Tillsammans med Gold W15 ingår Monitor Audios LEO-kalibrering med mätmikrofon som skickar ut testtoner för att få en jämnare och mer korrekt basåtergivning i rummet. Den dimbara LED-displayen visar tydlig information, och basen kan enkelt styras med den medföljande fjärrkontrollen som har fyra förinställda EQ-lägen (Off/Music/Movie/Impact) om man snabbt vill ha ett specifikt läge för subwoofern.TILLVERKARE:Monitor Audio
ENHET:Paket
 • Centerhögtalare: 1 st. Monitor Audio Gold C150 Pianosvart (Artnr. 289GOLDC150PB), eller
       1 st. Monitor Audio Gold C150 Pianovit (Artnr. 289GOLDC150PW), eller
       1 st. Monitor Audio Gold C150 Valnöt (Artnr. 289GOLDC150WA)
 • Fronthögtalare: 1 st. Monitor Audio Gold 200 Pianovit (Artnr. 289GOLD200PW), eller
       1 st. Monitor Audio Gold 200 Valnöt (Artnr. 289GOLD200WA)
 • Surroundhögtalare: 1 st. Monitor Audio Gold FX Pianovit (Artnr. 289GOLDFXPW), eller
       1 st. Monitor Audio Gold FX Valnöt (Artnr. 289GOLDFXWA)
 • Monitor Audio Gold 200 Högtalarpaket 5.1

  Monitor Audio
  Artnr: SETGOLD200PKT1
  80460 kr / 71990 kr
  Lagerstatus:
  Frakt: Fri frakt