Oppo UDP-205 ej regionsfri i gruppen Spelare / Blu-Ray spelare hos sumo.se (111UDP205)
Oppo UDP-205 ej regionsfri
Oppo UDP-205 ej regionsfri
Oppo UDP-205 ej regionsfri
Oppo UDP-205 ej regionsfri

Produktinformation

Oppo har med sin Ultra HD BluRay-spelare UDP-205 satt en ny standard på marknaden. Kunskapen att tillverka förstklassiga och referenssättande BluRay-maskinen har firman haft sedan många år tillbaka. Spelaren är i mångt och mycket baserad på lillebror, men med en effektivare strömförsörjning och en väsentligt mer påkostad ljuddel.

  • 4K Ultra HD Bluray-spelare i referensklass
  • Fyrkärnigt bildbehandlings SoC-chip från MediaTek
  • Stöd för 4K Ultra HD i 60p & HDR10 i BT.2020-färgrymd
  • Dolby Vision (via mjukvaru-uppdatering)
  • Dolby Atmos och DTS:X
  • Toroidal-transformator ger en orubblig strömförsörjning
  • Påkostad ljuddel med dubbla ESS Sabre32 Pro DAC-chip & XLR-utgång
  • Gediget och tungt metallchassi med aluminiumfront
  • USB-DAC med stöd upp till 768 kHz PCM och DSD 512
  • Dubbla HDMI-utgångar

BluRay-spelarnas Rolls Royce är här
Att Oppo behärskar det här med att tillverka BluRay-spelare som utmärker sig i mängden, vet vi sedan många år tillbaka. Om föregångaren BDP-105 sade magasinet Ljud&Bild bl.a. "kungen i den här produktkategorin...kan i stort sett allt och gör det så bra det bara går att göra...har dessutom en ljuddel som är mycket bättre än du tror...rasande mycket för pengarna...speciellt rekommenderad är bara förnamnet"

Förstklassig bildhantering
Nu har UDP-205 entrat marknaden och tar över där föregångaren lämnade in. Den mest uppenbara skillnaden är att detta är en spelare med Ultra HD och HDR10-stöd i BT.2020 färgrymd. Spelaren är framtidssäker med sin mjukvaru-uppdatering som ger stöd för Dolby Vision, en teknik som garanterar högre ljusstyrkor och färgdjup än någonsin tidigare, och som även kan hantera dynamisk metadata, vilket gör det möjligt att anpassa bilden efter bildskärmens prestanda.
För att kunna hantera den extremt högupplösta bilden har Oppo utrustat UDP-205 med ett fyrkärningt OP8591 SoC-chip från MediaTek.  

En analog ljuddel utan dess like
Vill du slå två flugor i en smäll och ha en grym Ultra HD BluRay-maskin OCH en riktigt välljudande CD-spelare? Precis som sin föregångare har Oppo lagt ner mängder med krut på spelarens ljuddel, där vi finner dubbla ES9038PRO 32-bitars DAC-chip från ESS Sabre, som är flaggskeppet i deras PRO-serie - ett riktig state-of-the-art chip - och bland det bästa du hittar på marknaden idag. Det ena chippet är dedikerat till den fullt balanserade analoga stereoutgången, medans det andra chippet tar hand den analoga 7.1 utgången. Med ESS patenterade Hyperstream™ DAC arkitektur och Time Domain Jitter Eliminator så levererar detta DAC-chip ett dynamikomfång utan motstycke, upp till 140 dB.
UDP-205 har på baksidan dubbla HDMI-utgångar - den ena är dedikerad för bild/ljud och den andra dedikerad för enbart ljud. Båda utgångarna är uppbyggda med en särskild klockningskrets för en korrekt återgivning av signal utan jitter och felsynk. 

Mångfaldighet deluxe
Dessutom är UDP-205 en av de mest flexibla spelarna på marknaden av all sorts media - och spelar allt från MP3 till högupplösta FLAC och DSD-filer. Spelaren hanterar även ett utbrett filstöd för uppspelning av MKV- och AVI-filer för filmtittande. Via de två USB3.0-portarna på baksidan kan man även koppla in USB-stickor och externa hårddiskar, och via det trådlösa eller kablade nätverket kan UDP-205 få tillgång till DLNA-servers. Oppo har på detta skapat ett uppdaterat och lättöverskådligt gränssnitt som är enkelt att navigera med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen med bakbelysta knappar.

DAC-funktion
Spelaren är som sagt mångfacetterad. På baksidan finnes tre digitala ingångar - en optisk, en coaxial och en USB-B. Den sistnämnda jobbar i asynkront läge och är galvaniskt isolerad, för att inte ta upp störningar från datorn. USB DAC´en har stöd för uppspelningsfrekvenser upp till 768 kHz PCM och DSD512. 


Länk till mjukvaru-uppdatering med bl.a Dolby Vision

TILLVERKARE:Oppo
FJÄRRKONTROLL:Ja
DIGITALA LJUDINGÅNGAR:1 x HDMI, 1 x optisk, 1 x coaxial, 1 x USB-B
DIGITALA LJUDUTGÅNGAR:2 x HDMI, 1 x optisk, 1 x coaxial
ANALOGA LJUDUTGÅNGAR:7.1 analog RCA, 1 x stereo RCA, 1 x stereo XLR
D/A-OMVANDLARE:Dubbla ESS Technology ES9038PRO
NÄTVERKS INGÅNG:Ja
STRÖMFÖRBRUKNING:65 Watt W
VIKT:10 kg
DIMENSIONER (BXHXD):430 x 123 x 311 mm

Oppo UDP-205 ej regionsfri

Oppo
Artnr: 111UDP205
18990 kr
Lagerstatus:
Leveranstid: Beställningsvara
Antal: