Yamaha RX-A1080 Svart i gruppen Multiroom / Yamaha MusicCast hos sumo.se (159RXA1080BL)
Yamaha RX-A1080 Svart
Yamaha RX-A1080 Svart
Yamaha RX-A1080 Svart
Yamaha RX-A1080 Svart
Yamaha RX-A1080 Svart
Yamaha RX-A1080 Svart

Produktinformation

Yamaha RX-A1080 är efterföljaren till den hyllade RX-A1070 och tillhör den senaste hembioförstärkar-generationen i deras uppskattade Aventage serie som alltid levererat en skyhög prestanda för pengarna. • 7.2-kanals AVENTAGE med avancerad Surround:AI-kapacitet och de senaste nätverksfunktionerna.
 • Surround:AI optimerar automatiskt surroundeffekten i realtid
 • Dolby Atmos® och DTS-X™-uppspelning med CINEMA DSP HD3
 • YPAO™-R.S.C. med flerpunktsmätning och Precision EQ
 • Du kan lägga till trådlösa surroundhögtalare* (*MusicCast 20 eller MusicCast 50)
 • Kompatibel* med röststyrning genom Amazon Alexa (*Tillgänglighet varierar beroende på region)
 • Mycket stabil konstruktion med Anti Resonance Technology (A.R.T.) Wedge 
 • Komponenter av hög kvalitet för optimal prestanda
 • Proffskvalitet på det digitala ljudet med en DAC från ESS
 • MusicCast teknologi för ljud i flera rum
 • Inbyggda musikstreamingtjänster
 • HDMI® (7 in/3 ut) med Dolby Vision™ och Hybrid Log-Gamma
 • Phono-ingång för anslutning av vinylspelare
 • Mått: 435 x 182 x 439 mm
 • Vikt: 14,9 kg


Nytt för i år är stödet för Yamahas trådlösa surroundhögtalare MusicCast 20 eller MusicCast 50 (säljs separat). Med de kompatibla trådlösa högtalare från Yamaha kan du få ett trådlöst surroundljud. Anslut två st MusicCast 20 eller en MusicCast 50 trådlöst och konfigurera de som trådlösa bakhögtalare i MusicCast-appen.
En annan nyhet för i år är att de största modellerna i Yamahas Aventage-serie får en ny funktion kallad Surround:AI. AI-teknologin, som är inbyggd i DSP, analyserar scenen i filmen och skapar därefter en optimal surroundeffekt för att återge filmljudet med bästa möjliga effekt.

AI-funktionen analyserar scenen i filmen genom att fokusera på distinkta ljudelement, som dialog, bakgrundsmusik, omgivningsljud och ljudeffekter. Därefter optimeras automatiskt surroundeffekten i realtid, precis som om en ljudtekniker från Yamaha ställde in det bästa ljudet speciellt för dig. Detta ger en överväldigande känsla av realism med mäktiga uttryck som överträffar konventionella ljudfälteffekter. Med denna teknik får du en omslutande underhållningsupplevelse som överträffar dina förväntningar.

MusicCast är en ny revolution i nätverksljud, använd alla dina MusicCast-produkter tillsammans eller var för sig, det är helt upp till dig. Styr hela ditt system från en och samma app (MusicCast CONTROLLER), utformad för att vara intuitiv, snabb och enkel att använda. Använd en soundbar, en trådlös högtalare, en AV-receiver, ett HiFi-system eller vad som passar dig bäst. Mixa, matcha och expandera sedan ditt MusicCast-system allt eftersom tiden går och ditt behov förändras. De flesta nya produkterna från Yamaha är del i MusicCast-systemet som går att använda hur du vill, med vilka källor du vill, när du vill.
Aventage är benämningen för Yamahas Premium-receivers. Med komponent- och materialval utöver det vanliga. Yamaha RX-A1080 har 7 slutsteg som levererar 110 watt per kanal (8 Ohm) med zon 2 stöd där man kan spela upp ljud i två olika rum samtidigt. Via den tredje HDMI-utgången finns det möjlighet för HDMI Zone Switching, vilket innebär uppspelning från två olika källor ut till två olika bildutgångar samtidigt. Vill man bygga ut med extra slutsteg är receivern förberedd med Pre Out-utgångar.

FUNKTIONER:Spotify Connect, Phono, Tidal, Radio, Wi-Fi, Nätverksspelare, MusicCast, Multizone, DTS:X, Dolby Vision, Dolby Atmos, Airplay, Bluetooth, Amazon Alexa, Appstyrning
TILLVERKARE:Yamaha
TYP:Hemmabioförstärkare
FÖRSTÄRKAREFFEKT:7x110 Watt (8 Ohm, 20 Hz–20 kHz, 0,06 % THD, 2-kanals drift)
FJÄRRKONTROLL:Ja, Via styrapp
BILDUTGÅNGAR:3 x HDMI
DIGITALA LJUDINGÅNGAR:1 x Bluetooth, 1 x Ethernet/Wifi, 3 x optiska, 3 x coaxiala, 7 x HDMI, 1 x USB-A
ANALOGA LJUDINGÅNGAR:7 x stereo RCA, 1 x phono MM
ANALOGA LJUDUTGÅNGAR:1 x stereo zon 2, 7.2 pre out, 1 x hörlursuttag
VIKT:14.9 kg
DIMENSIONER (BXHXD):435 x 182 x 439 mm

Länk till mer information »

Yamaha RX-A1080 Svart

Yamaha
Artnr: 159RXA1080BL
16390 kr / 14990 kr
Lagerstatus:
Leveranstid: 4-6 arbetsdagar
Frakt: Fri frakt