HDMI- För att så enkelt som möjligt förklara vad en HDMI-kabel är,

Så kan man säga att det är den ”nya” Scartkontakten i ett digitaltformat.

 

Den hanterar alltså både ljud och bild.

Det finns ett flertal olika versioner av HDMI som HDMI V1.0,V1.3 och V1.4

 

Dom olika versioner har olika egenskaper. Här under hittar du en lista över vad dom olika versionerna klarar och inte klarar

 

 

 

 

Alla HDMI-Kablar  är bakåtkompatibla, så även om din TV eller dator har HDMI V1.0  så kan du använda en HDMI V1.4

 

 

Bra råd inför köp av HDMI är att lägg CA:10% på kablarna gentemot vad din anläggning kostar, då får du en bra kombination.

 

Köp inte längre kabel än vad du behöver.

 

Om du behöver ha en lång HDMI-kabel till din projektor tex. Så är det viktigt att det är en kabel av bättre kvalité. 

 

Skillnad på HDMI och HDMI.

Ett missuppfattning som är väldigt vanlig när det gäller HDMI är att den ska skicka 1:or och 0:or och att det omöjligt kan vara skillnad mellan HDMI-Kablar är felaktig.

 

En HDMI-Kabel skickar elektriska pulser och då gäller det att alla pulser kommer fram samtidigt annars får du något som kallas jitter. Det är en störning som kan ge en sämre bild och ett sämre ljud. Det man kan uppleva bildmässigt med en dålig HDMI-Kabel är att men kan få pixel bildningar i svarta fält och en grå hinna på bilden.

 

För att få en så bra bild som möjligt så är det viktigt att kablen har en så ren kopparhalt som möjligt med en sådan slät yta som möjligt. Samt att kontakterna ska helst vara pressade och inte lödda för att slippa övergångsdistortion mellan dom olika material.